Dag 24 Assisi - Massa Martana
Blijf op de hoogte en volg Jurgen
24 Juni 2016 | Italië, Massa Martana
Ook nog even verse broodjes en vers fruit gehaald om eerst even stevig te ontbijten voordat ik weer ga fietsen. De temperatuur loopt al weer behoorlijk op en het zal blijken dat het nog heter/benauwder wordt dan gisteren! Na het afbreken van de tent en het bepakken van de fiets, kan ik weer opnieuw gaan douchen, zo heet is het al.
Dan wordt het tijd om te gaan vertrekken en de vijf kilometer die ik gisteren mocht klimmen om bij de camping te komen, mag ik nu bijna helemaal afdalen. Vandaag een korte rit van ca. 50 km met eigenlijk maar twee stopplaatsen onderweg, Bevagna en Montefalco. Het eerste gedeelte is redelijk vlak, maar wel bloedheet, dus veel stoppen heb ik niet gedaan. In Bevagna dus wel even gestopt en een koud flesje icetea gekocht, want het water in m'n bidons heeft een temperatuur van ruim 30 graden en is dus niet echt verfrissend om te drinken. Mooi plein met een mooie kerk, een fontein, wat terrasjes en een aantal mooie gebouwen (zie foto's). Het mooiste terras ligt echter net buiten het centrum als ik het plaatsje al weer bijna verlaat (zie foto).
Na Bevagna krijg ik de eerste klim van deze dag voor m'n kiezen, 3 km á 5% en dat met die hitte! En hoe langzamer je fietst, hoe minder rijwind en hoe heter het dus is. Maar goed we hebben het weer gered en met dat klimmen krijg je wel hele mooie vergezichten op de omgeving te zien. Maar ik ben niet gestopt om hier een foto van te maken, veel te heet!
De tweede stop zou eigenlijk in het plaatsje Montefalco zijn, maar dat bleek achteraf vier kilometer van de route af te liggen. Dat had ik niet meteen in de gaten en met deze hitte had ik ook niet echt veel zin om meer kilometers te maken dan nodig.
Daarna volgen er nog een aantal klimmen variërend van 4-6% in stukken van 1,2 tot ruim 3 km. Ben dus blij als ik die hoogte weer heb overwonnen en 11 km mag gaan afdalen á 3% met een paar stukken van 5%, dat koelt tenminste een heel klein beetje af. Want die wind is zo warm, alsof het een grote föhn is.
En zo ben ik bijna op m'n eindbestemming, stop nog even voor een koel drankje en zie ik dat er heel plotseling flinke donkere wolken aan komen zetten. En dat terwijl het tot dat moment strak blauw is geweest, tenminste geen bewolking, wel heel erg heiig en heet. Binnen 10 minuten begint het dan ook flink te regen met een beetje onweer erbij. Na een half uurtje is het weer enigszins droog, maar zeker niet minder benauwd en wil ik weer gaan fietsen. Maar prompt begint het weer te regenen en wacht ik toch nog maar even. Uiteindelijk na een uur is het echt droog en fiets ik weer verder naar de mini-camping bij een agriturismo in Massa Martana.
Morgen fiets ik door naar Orticoli, een ritje zoals vandaag met een paar klimmetjes er in. Hopelijk is het morgen iets minder benauwd, heet prima, maar niet te benauwd. Ik ha daar slapen op een nieuwe camping met een zwembad, dus ik hoop dat ik er een beetje op tijd ben, zodat ik s'middags nog even lekker kan gaan zwemmen en zonnebaden, dat heb ik nog helemaal niet gedaan.
Met het zicht op de finish in Rome komende maandag, ben ik eigenlijk wel een beetje klaar met het fietsen. Ben blij als ik Gabri dinsdag eindelijk weer zie na vier weken! Dan nog twee daagjes samen bijkletsen en relaxen in Rome en dan weer naar huis naar onze jongens.
25 Juni 2016 - 15:12
Albert Van Der Rijt:
Weer een mooi verhaal Jurgen. Geniet maar van de zon want hier is het vandaag niet echt zomer. De regen valt weer gestaag naar beneden.
Nog een paar dagen en Gabri en Rome(Paus) zijn in zicht. Sterkte en veel plezier bij de laatste kilometers!! -
25 Juni 2016 - 16:39
Sebastiaan Jonckheere:
Laatste loodjes Jurgen zet m op! Wat een vette tocht, ben wel beetje jaloers. -
25 Juni 2016 - 18:29
Yvonne De Groot:
beste Jurgen, Dagelijks las ik jouw belevenissen en beschrijvingen van de fietstocht naar Rome, en velen met mij begrijp ik. Het is bijna jammer dat je er al bijna bent, maar niet voor Gabri en jouw mannen. Fijn dat jullie elkaar weer snel zien.
25 Juni 2016 - 22:44
Ine Van Den Elzen:
Als je de paus niet ziet rondhangen kan je altijd nog uitkijken naar de nieuwe burgemeester van Rome.