Dag 1 Uden - Birkesdorf - Reisverslag uit Arnoldsweiler, Duitsland van Jurgen Raaijmakers - WaarBenJij.nu Dag 1 Uden - Birkesdorf - Reisverslag uit Arnoldsweiler, Duitsland van Jurgen Raaijmakers - WaarBenJij.nu

Dag 1 Uden - Birkesdorf

Blijf op de hoogte en volg Jurgen

01 Juni 2016 | Duitsland, Arnoldsweiler

Zo, vandaag een goede start gemaakt. Ruim 190 km van Uden naar Gennep, waar ik de route weer opgepakt heb, naar Birkesdorf bij Düren in Duitsland.

8u uitgezwaaid door ouders, schoonouders, zwager Dorus en natuurlijk Gabri en de jongens en toen droog vertrokken. Ik was Uden nog niet uit of het begon al zachtjes te regenen. In St. Hubert de eerste redelijke bui, maar verder viel het mee en het was met 19-20 gr een prima temperatuur.

Vlakbij Well zou ik het pontje nemen naar de overkant van de Maas, maar de pont had stukken en voer dus niet. Dat betekende terug fietsen en een behoorlijke omweg via de brug. Ik ben daar wel een andere vakantiefietser tegengekomen die een rondje NL deed van ruim 1000 km. We zijn een km of 10-15 samen opgefietst en hebben gezellig gekletst. Daarna moest ik een andere richting op.

In Grubbenvorst, net voor Venlo, kreeg ik een enorme plensbui op m'n dak. Dus maar even gaan schuilen bij iemand op de oprit onder een afdakje. Een hele leuke vrouw deed de voordeur open en bood me spontaan koffie aan. Ik was drijfnat dus dat heb ik maar vriendelijk afgeslagen. Ook zij wilde natuurlijk weten waar de reis naar toe ging en zo hebben we lekker gekletst totdat de bui bijna over was en ik weer door kon fietsen. Ik was de route daar in die plensbui kwijtgeraakt en die vrouw heeft me meteen uitgelegd hoe ik weer op de route kon komen, super!

In Venlo even van de route afgeweken om naar het centrum te gaan om foto te maken van het mooie stadhuis en toen weer door.

Bij Kessel weer overgestoken naar de oostkant van de Maas naar Beesel (zie foto). Aan de overkant een overheerlijke bietensalade genuttigd, die Gabri nog voor me had gemaakt, ondertussen kijkend maar de vrachtboten en een enkel jacht die voorbij kwamen gevaren.

In Roermond ben ik een behoorlijk eind van de route afgeweken om naar het centrum te gaan. Daar foto's gemaakt van de St. Christoffelkathedraal, de Munsterkerk en het stadhuis en toen een goede koffietent opgezocht, want het was tijd voor een cappuccino (zie foto).

Vanuit Roermond in zuid-oostelijke richting gegaan waar het de bedoeling was om een heel lang traject onverharde paden langs de Rur op te fietsen. We zitten dan intussen al in Duitsland. In de reisgids stond dat je tijdens of net na regen de alternatieve asfalt route moest nemen omdat de onverharde route dan al snel veranderen in enorme blubberzooi. Op dat moment zat m'n fiets al helemaal onder de modder vanwege de natte wegen, met af en toe ook onverharde stukken, dus ik heb toen maar de alternatieve asfalt route gereden. Minder mooi, maar met dat natte, soms zelfs mistige weer is alles toch al wat minder mooi.

Uiteindelijk na een lange, natte dag via Effeld, Hückelhoven, Linnich en Jülich in Birkesdorf aangekomen waar ik zou overnachten in een B&B. Deze bleek
echter geen kamer meer te hebben en toen begon de zoektocht naar een slaapplaats. Via enkele omzwervingen kwam ik bij het Ibis budget hotel waar ze ook geen plaats hadden, maar waar de receptioniste samen met mij een half uur is gaan rondbellen. En uiteindelijk na ca. 10 hotels hebben we er een gevonden die nog een kamer had. Dat was in het plaatsje Arnoldsweiler, wat gelukkig maar enkele kilometers verderop lag.

Morgen weer een nieuwe dag met hopelijk wat droger weer. De voorspellingen zien er iig een stuk beter uit, de zon gaat zelfs schijnen!

• 02 Juni 2016 - 00:07

Esther:

He Jurgen,

Eindelijk is je fietsreis dan echt begonnen.
    Nogmaals heel veel succes en geniet van de komende tijd!

Groetjes Esther

• 02 Juni 2016 - 07:55

Pa & Ma Raaijmakers:

Hoi Jurgen,

Jammer van al die regen en dat al op de eerste dag. Het zoeken naar 'n slaaplek is ook niet makkelijk geweest, hopelijk gaat dat in de komende dagen beter.
    Hou je taai en wees voorzichtig, geniet zoveel als je kunt van de prachtige tocht. Je hebt (op je blog) al wat moois gezien en dat al op de eerste dag!
    Succes en groetjes, ma & pa.

• 02 Juni 2016 - 08:50

Marieke Louwers V Lanen:

Zo pittig dagje met al die regen, wel super om zo je verhaal te lezen, zet 'm op

• 02 Juni 2016 - 08:51

Koen:

Hey Jurgen,
    Veel plezier en maak er een mooie reis van.
    De gemiddelde snelheid moet wel wat naar beneden anders ben je veel te snel in Rome:-)
    Het was leuk dat ik je onderweg nog even tegen kwam, en jou met veel getoeter het allerbeste voor deze reis toe wens.
    Gr. Koen

• 02 Juni 2016 - 11:56

Diana:

Hi Jurgen,
    Wat een geweldige tocht ben je aan het maken en leuk dat we je via deze blog kunnen volgen!
    Geniet ze en we duimen voor mooier weer :)

Gr.Diana en Melvin

• 02 Juni 2016 - 16:28

Karin Van Lanen:

Op de 1e dag al 190 km gefietst, knap hoor!
    Super leuk om dit zo te lezen. Dan kunnen we lekker mee genieten.

Heel veel plezier en succes met de volgende kilometers!

Liefs,

Dorus, Karin, Lucas en Hugo

• 02 Juni 2016 - 19:56

Dimitri:

Hoi Jurgen,

Mooi dat je een goede start hebt gemaakt, leuk om je verhaal te lezen!

Veel succes en we blijven je volgen.

Gr Dimi

• 02 Juni 2016 - 21:56

Fiedel En Mariska:

Leuk om te lezen hoe je aan je grote reis begonnen bent!
    Heel veel succes, met hopelijk wat minder regen!

Groetjes van Fiedel en Mariska.